THE FLOWER BAZAR 2019

The Flower Bazar is een uniek initiatief van 2Dezign, kwekers, bloemenhandelaren en deco leveranciers. In de steeds competitievere, mondiale economie van vandaag is het niet langer goed genoeg om alleen een goede prijs te bieden of een geweldig product, we willen onze klanten een belevenis geven die aanzet tot koop en vernieuwing. Daarom organiseren wij in september 2019 een out/indoor fair waarbij meerdere productgroepen samenkomen: decoratie plus bloemen en planten met één doel: meer omzet.

De kracht van dit event zit in de nieuwe vorm; het is geen event voor ons eigen publiek of voor onze handel en verkoopkanalen, zoals veel traditionele beurzen. Wij zoeken een nieuwe markt met nieuwe klanten. Het vindt plaats in ons belangrijkste afzetland Duitsland en de setting is Boltze Home Deco, Hamburg. Boltze is een zeer grote leverancier van deco met klanten zoals supermarkten, meubelhuizen en Doe-het-zelf bedrijven. En juist in deze winkels kunnen onze bloemen en planten in omzet groeien. Dus deze klanten gaan wij hier ontmoeten. Door inspiratie laten wij zien hoe onze bloemen en planten veel meer beleving in winkels creëren, zodat voor die winkel én voor onze kwekers en handelaren de verkoop zal stijgen.

Normaliter zouden wij deze inkopers van supermarkten, meubelhuizen en Doe-het-zelf bedrijven dus nooit ontmoeten; een nieuwe achterban met grotere netwerken. Maar nu dus wel. Het is een kans die wij graag pakken. Nieuwe crossovers en daarbij ook nieuwe crossmedia. Nieuwe designers én media zoals bloggers/vloggers. Van één van de grootste handelsbedrijven in Nederland hebben we al het verzoek gekregen om deze vernieuwing te laten zien op de Royal FloraHolland Fair in Aalsmeer…How to grow, where to Play.

Wij gaan samen met onze handelspartners uit Nederland laten zien wat onze sector in Hamburg kan bieden. Dit zijn niet zomaar bedrijven: het zijn zowel aanbieders van hardware deco-artikelen (potten, glas, in- en outdoor deco) als aanbieders van software producten (bloemen, planten en natuurlijke producten). En wij zijn heel trots op deze deelnemers, we hebben gewoon vier handelsbedrijven weten samen te brengen op één event. En samen gaan we voor het succes.

Ook onze partner Boltze zal extra exposure geven aan dit event in hun netwerk. Alle ogen zullen op The Flower Bazar gericht zijn, juist vanuit de decoratie markt. Maar ook vanuit de internetmarkt. De onlineverkopen willen ook fotografie en filmpjes om verkopen te stimuleren.

NEW CONCEPT STORE

Tijdens The Flower Bazar 2019 laten wij samen met Boltze de winkelformules van de toekomst zien. In drie verschillende winkelconcepten, een Tuincentrum, een Doe-het-zelf winkel en een Meubelzaak, worden collecties gepresenteerd in combinatie met bloemen en planten. Wij geven voorbeelden wat onze bloemen en planten kunnen betekenen voor deze winkels. Want juist in deze segmenten kan de verkoop gestimuleerd worden door inspiratie. Een goed voorbeeld is IKEA. Want wie had ooit gedacht: een meubelzaak die onze bloemen en planten verkoopt en hierdoor haar en onze omzet verhoogt?

Veel inkopers die hun hardware-inkopen doen worden op deze manier direct geïnspireerd door deze nieuwe winkelsetting. Ook deze presentatie gaat een beleving worden, want producten zonder beleving verkopen niet. En het leuke is we hebben nu al supermarkten die willen zien hoe dit gaat in een Doe-het-zelf winkel. Je ziet van ideeën ontstaan nieuwe ideeën. Rudi en Pascal geven deze mega grote klanten dan ook een 1-op-1 advies om de juiste combinaties te maken. En op deze manier lopen onze partners en handelaren van The Flower Bazar nu al voorop in kennis en doelgroepen. So let’s grow!

DESIGN SHOW STYLIT

BLOEMISTEN CONGRESS 2019

2Dezign staat bekend om zijn fotografie. De productgroepen JustChrys en Lisianthus kennen dit succes en zijn nog steeds groeiend door dit succes. Daarom zijn zij ook aanwezig en staan ze samen met Lehner Wolle in de spotlight tijdens de Design Show.

Lehner Wolle is een begrip onder de bloemisten als het gaat om decoratie voor arrangementen. In het weekend geeft Lehner Wolle in The Flower Bazar live presentaties. Hier verlenen 8 toparrangeurs hun medewerking aan, waaronder de arrangeurs van 2Dezign. Inspiratie is een must bij nieuwe markten. Want je kan de mooiste locatie hebben, maar alles draait om de mensen die creaties maken. Design gaat over het creëren van waarde. Want op welke manier kunnen onze bloemen en planten waarde toevoegen en hiermee meer omzet creëren? Weet u het nog? Drie jaar geleden stopten we een plantje in een glazen vaas…en nu is het een megahit. En de plantenomzet groeit.

Van deze creaties maken wij ook fotografie. Niet achter de schermen maar juist ‘on the spot’. Wij geven advies en gaan in gesprek over de juiste manier van presenteren. Onze deelnemers kunnen deze fotografie gebruiken voor promotie. Wij gebruiken ze voor zowel een magazine, waaronder van Lehner Wolle, als in brochures en we promoten ze op de Social Media kanalen. Zo zijn onze bloemen en planten gratis de hoofdrolspelers. Een klassieke Win-Win.